Personal yoga

Personal yoga is een yoga sessie van één op één. Na een intake gesprek over uw verwachtingen en eventuele klachten worden sessies op uw maat samengesteld.

De sessies bevatten telkens de drie grote pijlers van yoga: Asana, flow en pranayama. Asana betekent letterlijk: ‘je plaats innemen’. Je neemt een comfortabele houding aan die oorspronkelijk bedoeld was om in te mediteren. Op die manier wordt het lichaam meer flexibel en wordt je doorbloeding gestimuleerd. Flowyoga is een dynamische vorm van yoga en staat ook wel bekend als Vinyasa yoga. Dit betekent letterlijk ‘op een speciale manier plaatsen’. Het is een opeenvolging van bepaalde houdingen op het ritme van de ademhaling. De ene houding ‘flowt’ als het ware over in de andere. De leer van de ademhaling in de oude yogafilosofie wordt pranayama genoemd. Het zijn specifieke ademhalingsoefeningen om de levenskracht te vergroten en om samen met de houdingen het lichaam en de geest nog meer tot rust te laten komen.

De personal yoga heeft zo effect op drie dimensies in het menselijk lichaam. We richten ons op de anatomie van spieren en gewrichten. Hierbij worden alle principes die beschreven worden in het abc van een gezonde rug toegepast. Via de werking op de fasciën verbeteren we de werking van de fysiologie: wat beter beweegt functioneert beter. In deze fasciën bevinden zich eveneens de meridianen. Een beter verloop van energie in de meridianen zorgt op energetisch vlak voor betere balans in lichaam en geest.